Ara Llibres | Catàleg | El llegat de Rondissoni
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
El llegat de Rondissoni
Autoria:

Manel Guirado

Gènere:

Gastronomia i oci

Data de publicació:

30/10/2017

ISBN:

9788416915408

Format:

23 x 16 cm

Enquadernació:

Rústega amb solapes

Núm. de pàgines:

290

Tags: memòries, Barcelona , Coneixement , Cuina, Història, Catalunya

El llegat de Rondissoni

Manel Guirado

La discreció del ciutadà Josep Rondissoni és proverbial. Poca cosa se’n sap, d’ell, ni tan sols on va néixer. Estirant el fil de la seva biografia, però, descobrim que es va establir a Barcelona fugint de la Gran Guerra i que, tot i viure la República i la grisor del franquisme, se li desconeix cap adscripció política. Però un fet va marcar el seu destí: va ser deixeble d’un dels més grans xefs de tots els temps, Auguste Escoffier.

El misteri que envolta la figura del ciutadà Rondissoni, que tractem de resoldre en aquesta obra, contrasta amb l’empremta extraordinària que va deixar en la cuina catalana del segle XX. Va ensenyar a cuinar a centenars de senyores i minyones al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, i va tirar endavant una revista culinària pionera i avançada al seu temps: Menage. La seva cuina i els seus receptaris han estat d’una transcendència cabdal per a la cuina catalana moderna i han arrelat en l’imaginari col·lectiu de tot un poble, fins al punt que la realitat es confon amb la llegenda: ja els cuinàvem abans, o va ser Rondissoni qui va introduir els canelons a les taules catalanes?

El llegat de Rondissoni és un recull de les millors receptes que el gran xef va deixar per a la posteritat, que Manel Guirado contextualitza en el moment històric complex que va viure.


Amb el suport del Departament de Cultura.

« Rondissoni era un mestre en el doble sentit de la paraula: el que en sap molt i sap transmetre-ho als altres.»

Manuel Vázquez Montalbán

Manel Guirado

És professor de cuina, sommelier i periodista gastronòmic. Un apassionat de l’art culinari que ens convida a descobrir tots els secrets de la cuina de Nadal d’una manera senzilla, amena i per a tots els gustos.

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: