Ara Llibres | Catàleg | El llibre de la fusta
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
El llibre de la fusta
Autoria:

Lars Mytting

Gènere:

Creixement personal

Data de publicació:

20/11/2017

ISBN:

9788416915422

Format:

23 x 16 cm

Enquadernació:

Tapa dura

Núm. de pàgines:

208

Tags: Supervivència, Coneixement , Pràctic , Testimonis

El llibre de la fusta

Lars Mytting

Lars Mytting, juntament amb Karl Ove Knausgård, és un dels màxims exponents de la narrativa escandinava. Amb El llibre de la fusta, un deliciós homenatge a la nostra relació amb la natura, ha assolit la condició de best-seller internacional.

Quan estem davant d’una llar de foc ens envaeix la dolça calma espiritual de veure dansar les flames i escoltar els espetecs de la fusta. És la culminació d’una mena de litúrgia mil·lenària que no comença en l’acte de disposar els troncs per poder encendre el foc a la primera, sinó que ens porta més enllà, quan les generacions que ens precediren van sembrar als boscos la llavor que ens donarà caliu en els dies freds de l’hivern. L’ésser humà ha acomplert amb abnegació absoluta des de l’alba del temps les feines de talar fusta i emmagatzemar-la. En l’imperi de la virtualitat, poques coses són més tangibles que una muntanya de troncs apilonats després d’haver estat talats a cops de destral.

El llibre de la fusta parla de l’amor pel treball i l’exercici manual. Del plaer que s’experimenta en estar en contacte amb el bosc i la natura, de l’instint atàvic de la supervivència i la protecció. És, també, un ric anecdotari sobre la figura del llenyataire —per exemple, en funció de com talla i apila la fusta serà obsessiu, sociable, inestable, mandrós o extravertit— i un impagable llibre pràctic que abasta tot el que es pot saber de l’univers de la fusta: des dels mètodes de talar, i les diferents qualitats de la fusta, fins als mètodes d’assecat i apilat de la llenya.


* Aquesta edició ha sigut traduïda amb una ajuda de la Generalitat Valenciana.

Què n'han dit?

«Un llibre senzill i elegant sobre la fusta és el supervendes d’aquest any. Mytting és capaç d’abordar amb lirisme una activitat ancestral.» THE GUARDIAN

«Una bíblia, un llibre de referència, una obra poètica i fascinant.» FEDRELANDSVENNEN

Lars Mytting

Lars Mytting (Noruega, 1968) va exercir de periodista per al diari Aftenposten. Varofferet i Hestekrefter van ser les seves primeres novel·les. Amb El llibre de la fusta (Ara Llibres) va esdevenir un autor reconegut d’àmbit internacional i Els setze arbres del Somme (Amsterdam), la seva anterior novel·la, el va confirmar com un gran narrador.


Fotografia: © Julie Pike

Vegeu tots els seus llibres >

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: