Ara Llibres | Catàleg | Greuges i desgreuges
Aquesta web utiliza cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús i la nostra política de cookies. OK | Més informació
Greuges i desgreuges
Colecció:

Sèrie H

Autoria:

Joan Safont i Plumed

Gènere:

Actualitat

Data de publicació:

26/02/2018

ISBN:

9788416915293

Format:

23 x 16 cm

Enquadernació:

Rústega amb solapes

Núm. de pàgines:

304

Tags: Espanya, Política , Història, Catalunya, Independència

Greuges i desgreuges

Joan Safont i Plumed

Amb articles de Prat de la Riba, Alejandro Lerroux, Joan Maragall, Miguel de Unamuno, Gregorio Marañón, Gaziel, Josep Maria Planes, Julián Marías, Joan Fuster, Montserrat Roig, Pasqual Maragall, Miguel Herrero y Rodríguez de Miñón, entre d'altres.

Des de finals del segle xix, el debat sobre l’anomenada «qüestió catalana» o «problema catalán» ha tingut un clar i destacat protagonisme a les pàgines de la premsa de Barcelona i de Madrid. Els periodistes, escriptors i cronistes han donat fe del batec del moment polític català i espanyol en cada moment, i hi han intervingut decididament.

Ara que el procés sobiranista ha produït un canvi decisiu i històric en el catalanisme, oferir un ventall de testimonis sobre com es va produir a la premsa catalana i espanyola el debat sobre Catalunya i la resolució de l’encaix dins d’Espanya és una lectura essencial per comprendre la dimensió tant del moment present com del llarg procés històric que el precedeix.

Els més de quaranta articles periodístics que Joan Safont proposa i contextualitza en Greuges i desgreuges ens descobreixen que, molt sovint, els arguments d’una part i de l’altra són idèntics als que podem llegir a la premsa d’avui, i fins i tot el dring i l’estil són sorprenentment contemporanis.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Joan Safont i Plumed

Joan Safont (Mataró, 1984) és periodista i escriptor. Advocat de formació, ben aviat va abandonar la professió per lliurar-se a la seva passió d’investigador i historiador del periodisme català del segle xx. Ha treballat en el món del guió de documentals i audiovisuals i és col·laborador habitual del diari Ara, el digital Crític, les revistes L’Avenç, Revista de Catalunya i Valors. També col·labora en el programa d’anàlisi i debat Més 3/24. Abans de Greuges i desgreuges ha escrit Per França i Anglaterra. La I Guerra Mundial dels aliadòfils catalans, Capitans del comerç explicats pels seus fills i Sabotatge contra Franco. Episodis d’oposició dels que havien guanyat la guerra. Actualment coordina el suplement de cultura La Llança del diari El Nacional

@joansafont

© Wayra Ficapal

Vegeu tots els seus llibres >

Fes-ne un tast

© 2013 Ara Llibres S.C.C.L.
Tots els drets reservats

Subscriu-te al nostre butlletí
Temes d'interès: