Francesc Ribera «Titot» i Jordi Creus

Història de Catalunya al revés

Com, els catalans, ens hem pogut arribar a creure que vam perdre la Guerra de Successió? Com ens hem pogut arribar a creure que hem estat sota sobirania espanyola i francesa? Res més lluny de la realitat!

El llibre que esteu a punt de fullejar —i que per anar bé hauríeu de llegir sencer— és la demostració documentada que la història dels Països Catalans que se’ns ha ensenyat, i a la qual encara ara les institucions científiques donen credibilitat, no és altra cosa que una barroera tergiversació dels fets encaminada a fer-nos creure vençuts, a fer-nos creure que hem format part dels estats espanyol i francès.

Els autors demostren de manera fefaent que la suposada sobirania espanyola i francesa de les terres catalanes no ha estat res més que un muntatge dels fracassats invasors que, en no poder aconseguir ni amb les armes ni amb la raó subjugar el poble català, van recórrer a reescriure la història per recrear literàriament allò que mai no van aconseguir. Els catalans, que vam rebutjar als envits dels nostres veïns sempre que va convenir, no hem estat, en canvi, capaços —fins ara— de resistir-nos a donar credibilitat al fals relat de la nostra història.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Altres llibres de Jordi Creus