Anna Freixas

Jo, vella

Apunts de supervivència per a ser persones lliures.

Una invitació a viure la vellesa amb plenitud i llibertat. Una mirada crítica, feminista i amb molt de sentit de l’humor a l’última etapa de la vida.

Aquest és un recorregut pels drets humans a la vellesa i, concretament, pels drets de les dones, sintetitzats en tres principis que a Anna Freixas li semblen fonamentals a aquesta edat: la llibertat, la justícia i la dignitat. Per tant, aquests apunts de supervivència estan pensats per a la nova generació de velles que van estrenant llibertats, per a les que mantenen la seva dignitat, per a les àvies que mentre es desplacen pel calendari són capaces d’esbroncar la vida i les relacions quotidianes amb perseverança i agudesa. 

Aquest llibre pretén ser una reflexió i un divertiment sobre un assortiment de petites coses que en aquest moment de la vida ens la poden amargar o, per contra, fer-nos-la més fàcil. Una mena de focus per il·luminar situacions de la vida quotidiana que creiem tan normals que no les considerem importants i que, tanmateix, constitueixen el gruix de la discriminació i el rebuig social envers les persones grans, únicament pel fet de ser-ho. Freixas també intenta visibilitzar determinats factors que consoliden els estereotips que la societat té sobre les veteranes. Jo, vella és un cant a la llibertat i la desimboltura; a la vellesa confortable i afirmativa. Amb la pretensió que entre totes aconseguim viure una edat més gran elegant, relaxada i ferma.

 

amb el suport del Departament de Cultura

Departament. Identitat corporativa

Entrevistes