Josep Maria Bunyol

Per un grapat d’històries

Moments mítics del cinema

Un recorregut per les històries extraordinàries que s’amaguen rere les grans produccions cinematogràfiques de Catalunya i del món.

En aquest llibre descobrirem la història d’Elena Jordi, la primera dona directora de l’Estat, o l’època en què
Esplugues de Llobregat es va convertir en Esplugues City, uns dels estudis de rodatge de westerns més importants d’Europa. També viatjarem fins a Hollywood per saber com hi va desembarcar Marlene Dietrich i com es van conèixer Steven Spielberg i Joan Crawford, i traurem el cap pels rodatges de La vida de Brian, Alien, Retorn al futur i Seven.

Acompanyarem Stanley Kubrick en els seus intents frustrats de portar la vida de Napoleó al cinema, seguirem Andrei Tarkovski fins a l’exili i reviurem l’èxit de Sergi López a França, a partir dels seus propis records. Un recull de divuit relats que descobreixen alguns dels moments més interessants, xocants, dramàtics, conflictius, i també divertits, de la història del cinema, dins i fora de la pantalla. A través de la narrativa de no-ficció, posant-nos en la pell de les persones que van protagonitzar aquests moments mítics, l’autor ens convida a emprendre un viatge imperdible per als cinèfils, i recomanable per a qualsevol lector.

Pròleg de Sergi Pàmies.

 

Amb el suport de:

Què n'han dit?

«Divuit relats desconeguts i brillants de la història del cinema.» —Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens

«Un llibre de cine que emociona, fa riure i és un gust de llegir.» —Quim Morales, guionista i locutor de ràdio

«Anècdotes de rodatges, curiositats, escàndols i històries extraordinàries i desconegudes que s’amaguen rere les grans produccions cinematogràfiques de Catalunya i del món.» —Revista Sàpiens

«Un recorregut fascinant on s’hi exposen històries extraordinàries que trobem rere les grans produccions cinematogràfiques de Catalunya i del món. Una lectura imperdible per als cinèfils i molt recomanable pels qui no ho siguin tant.» —Agus Izquierdo a Núvol

Entrevistes

Altres llibres de Josep Maria Bunyol