Fàtima Llambrich

Sense cadàver

«Yo soy de una forma que a veces no sé si soy demasiado bueno.»

Una investigació periodística de primer ordre convertida en un addictiu relat policial. Un cas real, una investigació criminal per doble homicidi en la qual els cadàvers no s’han trobat. Reuneix tots els ingredients dels millors thrillers: investigadors incisius, un testimoni que contradiu la pròpia testificació, un puzle d’indicis circumstancials i un sospitós, Ramón Laso, els antecedents del qual no passaran desapercebuts als investigadors de la Unitat Central de Persones Desaparegudes.

Després d’anys d’entrevistes amb Ramón Laso al centre penitenciari on està empresonat, Fàtima Llambrich ha aconseguit traçar el viu retrat d’un home inquietantment seductor. Condemnat a 30 anys de presó, insisteix en la seva innocència i defuig parlar d’un passat que l’ha sentenciat de per vida. Sense cadàver s’endinsa amb destresa en la metodologia que ha servit als investigadors per fonamentar la primera condemna a Espanya per doble homicidi sense que s’hagin trobat els cossos de les víctimes, ni es tinguin restes biològiques incriminatòries, ni testimonis concloents, ni tan sols una arma del crim i amb un acusat que defensa la seva innocència. Tomben, així, el fals mite del sense cos no hi ha delicte.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Què n'han dit?

«Per radiografiar la personalitat de l’acusat –insistent i seductora–, la periodista parla amb testimonis que n’han vist la millor cara, però també la pitjor: familiars, amics, excompanys de feina, psicòlegs, etc. Llambrich coneix el Ramón Laso fitxat als arxius policials i, alhora, com demanava Wolfe, pot dir quins llibres l’han atrapat o quins programes de televisió segueix amb més interès.» Laura G. Hortensi, Núvol

Fes-ne un tast

Altres llibres de Fàtima Llambrich