J.D. Vance

Una família americana

Traducció de Albert Torrescasana i Flotats

La gran novel·la americana no és una novel·la

Mentre Donald Trump s’obria pas a les primàries del Partit Republicà que el portarien a la Casa Blanca, les memòries d’un desconegut impactaven la societat nord-americana i esdevenien un fenomen editorial. El relat de J. D. Vance s’ha convertit en un testimoni valuós per entendre com els Estats Units d’Amèrica han entrat en una etapa desconeguda i inquietant.

Una família americana explica al món la història de tres generacions de hillbillies. El que la majoria de nord-americans anomenen hillbillies, rednecks o escòria blanca, per a Vance, són veïns, família i amics. Gent blanca, pobra i de classe treballadora que ara és castigada amb severitat per la desindustrialització. Persones desmoralitzades, ressentides i radicalitzades, addictes a la desesperança. Són els qui van fer president Trump.

Una família americana retrata de manera colpidora la lluita íntima de J. D. Vance contra la inèrcia i l’abandonament, i esdevé alhora una elegia implacable per un món que s’acaba i una oda pels valors ancestrals de la seva cultura —l’amor propi i la disciplina que Jordi Graupera assenyala al pròleg—, sense els quals l’autor difícilment hauria arribat a aixecar el cap per fer-se un futur i construir la seva pròpia família.

* Aquesta edició ha sigut traduïda amb una ajuda de la Generalitat Valenciana.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Què n'han dit?

«Unes memòries sinceres i colpidores. Un llibre magnífic.» THE NEW YORK POST

«Vance és un narrador hàbil, i la seva crítica social és ferotge i astuta.» THE NEW YORK TIMES

«Un retrat colpidor de les moltes coses que han sortit malament als EUA durant les últimes generacions.» THE NATIONAL REVIEW

«Una crítica cultural sobre la classe treballadora blanca d’EUA. Fascinant.» THE WALL STREET JOURNAL 

«Una família americana ressona en el subconscient nordamericà, i posa el país davant d’un mirall que no és ni ressentit ni ploramiques.» JORDI GRAUPERA 

Entrevistes

Fes-ne un tast