Víctor Farradellas

50 batalles de la història de Catalunya

Les 50 batalles que han marcat la nostra identitat. Conteses, combats i enfrontaments de tota mena que conjuguen violència i càlcul estratègic i que ressegueixen tot el llarg de la història de Catalunya.

Reviurem el naixement dels comtats catalans, ens embarcarem en l’èpica conquesta de la Mediterrània, assistirem a la revolta dels Segadors, descobrirem els combats de la guerra de Successió o els conflictes napoleònics i carlins del segle XIX fins arribar a la Batalla de l’Ebre, durant la Guerra Civil. Tot plegat per entendre que, en múltiples ocasions, el nostre futur ha depès del tall d’una espasa, d’un timbal providencial o d’un simple cop de sort.

Una rigorosa aproximació a la història del nostre país, amb tots els detalls bèl·lics a l’abast, que es pot llegir com un relat apassionant dels més 2.000 anys d’existència de Catalunya. 50 batalles que, dins i fora del territori català, han guiat com un timó el rumb del nostre destí.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Què n'han dit?

«Una obra amena, didàctica i molt ben escrita, que des de la divulgació ens apropa a uns fets determinants per entendre què som ara i, sobretot, per trencar un dels tòpics més estesos –i més falsos– sobre el nostre passat.» Jordi creus, El Punt Avui

 

«Amb una tria de conteses bèl·liques d’allò més diverses, permet resseguir l’impacte deixat per cada conflicte, i descobrir com l’estratègia, però també l’atzar, determinen el curs dels esdeveniments.» Anna Vallbona, El Punt Avui

Fes-ne un tast