L’editorial

El present s’escriu a Ara Llibres

Ara Llibres és una editorial cooperativa que té l’ambició de liderar l’àmbit de la no ficció en català. Des de fa vint anys treballem amb il·lusió, tenacitat i responsabilitat per captar les preocupacions socials i tendències i oferir, a través de les millors veus expertes, les respostes que la societat demana. Apostem per donar visibilitat a reivindicacions ben vives com les del moviment feminista o l’emergència climàtica, però també oferim oci i entreteniment amb llibres pràctics i carregats d’humor.

Els nostres autors i autores

Ens comprometem amb els autors i autores que ens fan confiança per treballar conjuntament durant tot el procés d'edició i treballar per fer arribar les seves obres al públic lector.

Durant aquests anys, hem aprofundit en la història del nostre país a través de les paraules com les d’Assumpta Montellà, autora de La Maternitat d’Elna, un dels llibres més reeditats de la col·lecció Sèrie H. Ens enorgulleix poder dir que hem publicat alguns del llibres més venuts en català com Córrer o morir de Kilian Jornet, un dels millors atletes de la història, Dies que duraran anys del fotoperiodista Jordi Borràs, un llibre que ha emocionat més de 40.000 catalans o Tota la veritat, la completa investigació de set periodistes de mitjans diversos. Algunes de les darreres novetats del catàleg s'han sumat també a la llista de més venuts en català, com ara el Cuina! O barbàrie, de la cuinera Maria Nicolau; Rússia, l'escenari més gran del món, del periodista i primer corresponsal a Rússia, Manel Alías, i Tots els colors del negre, la investigació periodística de tota una vida d'en Jordi Borràs.

Autores com Natza Farré, Mireia Estrada, Esther Vivas o Txell Feixas ens ofereixen el seu punt de vista al voltant d’un dels temes claus del segle XXI, el feminisme. Noms destacats del periodisme, com Sergi Vicente, Xesco Reverter, Xavier Aldekoa, Albert Calatrava, Ana Pardo de Vera o Eider Hurtado ens ofereixen les claus per interpretar l’actualitat més recent.

També seleccionem veus internacionals per a connectar-les amb els lectors en català com, per exemple, Stephen Fry, Toni Morrison, James Clear, Marie Kondo, Jonathan Safran Foer o Carola Rackete.

L’equip que ho fem possible

El nostre equip editorial està format pel director editorial, Joan Carles Girbés; els editors d'Ara Llibres, Gerard Espelt i Marta Abella; l'editora d'Amsterdam, Aissata M'ballo; l'editora de taula, Mònica N. Irún; el publisher, Xavier Mallafré; l’equip de comunicació i màrqueting, Alba Nebot i Mireia Marimont, i administració i finances, Alba Morcillo i Sònia Herrera, responsable també d'actes i presentacions.

Amb la creació de la branca infantil de la casa, Inuk, hem sumat a l'equip dues noves incorporacions, l'Alicia Soria i la Roser Macià.

A més, comptem amb col·laboradors/es externs/es en maquetació, correcció, disseny, impressió i distribució que ens ajuden a aconseguir el millor resultat final, abans que els llibres arribin a les llibreries d’arreu del país.

Som cooperativa

El nostre segell de no ficció és un dels projectes de la cooperativa Abacus que treballa fent una aposta ferma per l’educació i la cultura. Amb més d’1 milió de socis i sòcies de consum i més de 700 socis i sòcies de treball, creiem en la força de la gent per millorar la societat i el futur. Ens mouen els valors de pluralisme, participació, equitat, sostenibilitat i proximitat.

Volem saber la vostra opinió

Us animem a submergir-vos en el nostre catàleg i escollir entre les múltiples mirades que oferim sobre el món on vivim. I si el que llegiu us agrada, feu córrer la veu. Podeu etiquetar-nos a les xarxes socials per tal de fer-nos arribar les vostres opinions i ressenyes. Ajudeu-nos a escriure el present!