Julian Assange

Autobiografia no autoritzada

«Teníem l’experiència dels activistes i la voluntat de restar poder. Teníem els nostres ordinadors portàtils i passaports. Teníem servidors en diferents països. Sabíem que seríem la plataforma més segura que mai no havia vist el món per a tots aquells que tinguessin ganes de denunciar situacions irregulars. Teníem el coratge per fer-ho. Teníem una filosofia. A jugar.»

Pocs mesos després de l’edició en anglès, arriba a casa nostra la biografia del director de WikiLeaks editada només en català per Ara Llibres.

Julian Assange és el director de WikiLeaks. L’any 2010 fou elegit “Personatge de l’any triat pels lectors” de la revista Time i va rebre el Premi per la Pau de Sydney. El febrer de 2011, la seva organització, WikiLeaks, va ser nominada per al Premi Nobel de la Pau després d’haver publicat tres de les filtracions més importants d’informació classificada de la història: els diaris de guerra de l’Afganistan, els diaris de guerra de l’Iraq i Cablegate.

El desembre passat, enmig d’una tempesta d’acusacions relacionades amb la seva vida personal i amb les denuncies enfurismades dels polítics americans, Julian Assange va començar a escriure la història de la seva vida. El resultat és un llibre que descriu no només la feina de WikiLeaks, sinó l’evolució moral i política del seu fundador, des de la seva infantesa i els anys de l’adolescència a Austràlia, passant pels viatges a Europa, Àsia i Àfrica i pels seus problemes actuals amb la justícia.

Què n'han dit?

“Sorprenentment revelador. Ens recorda l’enorme contribució d’Assange i de WikiLeaks als temps èpics en els que vivim i la importància del principi de lliure publicació” – The Observer