Anna Teixidor

Combatents en nom d’Al·là

«Fins que Al·là decideixi prendre la meva ànima.»

Qui fou el primer català que va marxar a Síria? Com són aquests joves que abandonen Catalunya i arrisquen la vida per la seva idea de l’islam? Són víctimes de sofisticades eines de reclutament o culpables d’haver-se deixat enganyar? I quin paper hi té la dona? Quins són els perills actuals i què hi podem fer?

Fruit d’una intensa investigació, amb casos reals i testimonis en primera persona, Combatents en nom d’Al·là dóna veu a aquests joves que han viscut aquest procés de radicalització gihadista al nostre país. Des del combatent que lluita a Síria, la vídua conversa del màrtir que enalteix la decisió del difunt marit, la confident de la policia, fins al testimoni d’aquells que volen sortir d’Estat Islàmic… Una visió excepcional del gihad a casa nostra. Una investigació corprenedora que descriu un viatge sense retorn: de Catalunya al gihad.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Què n'han dit?

«L’aportació més rellevant de Combatents en nom d’Al·là és la possibilitat de seguir fil per randa el procés de radicalització de les persones que apareixen al llibre.» Gerard Bagué, diari Ara.

«L’Anna Teixidor és valenta i decidida i considera que «una de les prioritats del periodisme és presentar històries humanes i a partir d’aquí contextualitzar els fenòmens». I ho fa sense trampa, a cara descoberta, conscient de les dificultats de l’empresa però també amb la convicció que cal estudiar i divulgar aquestes fugides -ideològiques, socials, quasi místiques- a la recerca d’una identitat perduda.» Josep Maria Fonalleras, El Periódico.

Fes-ne un tast