Jordi Finestres i Xavier Garcia Luque

El Barça segrestat

«L’acusació per la qual les autoritats van voler passar comptes al Futbol Club Barcelona rau en el seu passat, sobretot l’immediat, pel fet de representar, durant els anys de la Catalunya republicana, l’esperit de la divisa Esport i ciutadania, impulsada per Josep Sunyol i Garriga, president del Barça assassinat a la serra de Guadarrama els primers dies de la guerra.»

Rancúnia, odi, voluntat de venjança i menyspreu. Manipulacions, falsedats, xantatges i personatges sinistres. Des del final de la Guerra Civil i durant més de set anys, fins a l’arribada d’Agustí Montal. Aquesta obra és la culminació d’un projecte titànic, però necessari: la rigorosa investigació del tenebrós període durant el qual el FC Barcelona va estar intervingut per autoritats franquistes i sotmès al jou de la més ferotge de les repressions. El seu crim, els seus ideals derrotats: principis democràtics, una ferma transversalitat social i un marcat tarannà catalanista. Què va succeir? Qui en van ser els responsables? I encara més important, com va resistir i es va salvar el club?

Rigor, recerca exhaustiva, informacions inèdites i imatges sorprenents: periodisme en estat pur. Xavier G. Luque i Jordi Finestres treuen a la llum, amb tots els detalls a l’abast, els secrets, les veritats i les mentides dels anys més foscos del Barça durant el franquisme.

Fes-ne un tastAltres llibres de Jordi Finestres