Carola Rackete

És hora d’actuar

Traducció de Carlota Gurt Daví i Laura Obradors Noguera

«La humanitat s’enfronta amb un problema col·lectiu de grans dimensions: la crisi climàtica. L’única manera d’actuar com cal és deixar de boicotejar la feina dels altres i cooperar, perquè és l’única forma de poder sortir-nos-en. [...]. Ara cal cooperar i pressionar els governs perquè es moguin i per trobar solucions per al futur del nostre planeta. A l’hora d’enfrontar-nos amb la crisi, les nostres armes han de ser la protesta i la creativitat.»

Com a capità del Sea-Watch 3, Carola Rackete va prendre la valenta decisió d’ignorar la prohibició del Ministeri de l’Interior italià i portar quaranta persones rescatades al Mediterrani al port de Lampedusa. Així es com, de la nit al dia, es va donar a conèixer a tot el món i es va convertir en un exemple per a tots aquells que no toleren que s’impedeixi salvar vides humanes.

En aquest llibre, explica per què defensa tan incondicionalment l’humanitarisme, la justícia global i la protecció ambiental. Si ara no fem res contra l’erosió dels drets humans, l’ensorrament de l’ecosistema i la crisi climàtica, no hi haurà marxa enrere.

La crida de Carola Rackete s’adreça a tots nosaltres, a la generació que és l’última que pot canviar alguna cosa: hem d’actuar i ningú no ho farà per nosaltres. El que està en joc és, ni més ni menys, el nostre futur en aquest planeta i, com diu Josep Guardiola al pròleg, «no volem que el futur s’assembli al passat».