Cal Newport

Focalitza’t

Les claus de l’èxit a l’era de la distracció

Traducció de Joaquim Toset

El mètode infal·lible per estalviar temps, ser més eficient i tenir èxit en un món dispers

El ‘treball profund’ és la capacitat de concentrar-se en una tasca cognitivament exigent sense distraccions. Perfeccionar aquesta aptitud et permetrà assolir més i millors resultats, en menys temps. La capacitat de treballar profundament és un superpoder en la nostra economia cada vegada més competitiva, hiperconnectada i multitasca.

I, tanmateix, molta gent, ja siguin treballadors en oficines obertes i sorolloses o creatius que lluiten per donar una visió original i innovadora als seus productes, ha perdut la capacitat d’aprofundir, passant els seus dies en una agitació frenètica de correus electrònics i xarxes socials, sense adonar-se que hi ha una manera millor de fer les coses.

Amb una barreja de crítica cultural i consells pràctics, Focalitza’t porta el lector a un viatge a través de històries memorables, des de Carl Jung construint una torre de pedra al mig del bosc per tenir un espai on concentrar-se, fins a un pioner de les xarxes socials comprant un bitllet de classe executiva d’anada i tornada a Tòquio per escriure un llibre lliure de distraccions a l’aire. També inclou suggeriments sorprenents, com ara les afirmacions que molts professionals seriosos haurien de deixar les xarxes socials o que cal practicar l’avorriment.

En resum: desenvolupar i cultivar la pràctica de treballar profundament és una de les millors decisions que pots prendre per ser feliç i tenir èxit en un món cada vegada més distret, i aquest llibre t’indicarà el camí.