La llavor de la llibertat. La Segona República a Catalunya.

Després de les col·leccions de gran èxit “Fundant un nou país” i “La Guerra civil a Catalunya”, Ara Llibres pública l’obra definitiva sobre la Segona República.

‘La Segona República a Catalunya’ és un homenatge emocionant als qui es van atrevir a viure el somni i, alhora, una obra imprescindible per entendre el passat i construir el futur. Amb el millor equip d’historiadors dirigits pel catedràtic Jordi Casassas. Inclou totes les dades i una gran recerca històrica amb documents i fotografies inèdits que per primera vegada veuen la llum. L’obra formada per tres volums conté més de 800 pàgines, 400 imatges i 150 articles. Amb rigor històric i estil divulgatiu, hi trobareu biografies dels grans homes i dones que van fer possible la Segona República; tots els documents d’arxiu que demostren i ensenyen la nostra història; gràfics i mapes que expliquen visualment les etapes del procés; cronologies i línies de temps per entendre l’evolució i la relació dels fets; bibliografia a cada volum, per ampliar el coneixement sobre la II República; i índex analític a cada volum, per facilitar la consulta per temes.

Els volums

Volum I. El temps de les il·lusions 1931-1933
¤ La mobilització del poble convertida en poder fàctic.
¤ La lluita pels drets socials, la igualtat i la defensa de la identitat catalana.
¤ L’Estatut de Núria i la posada en escena d’un govern de país català independent.

Volum II. Un país en tensió 1934-1936
¤ La diversitat política i el repte de governar.
¤ L’esclat del Bienni negre i l’inici dels enfrontaments violents.
¤ Cultura, art i ciutadania, compromesos amb la República.

Volum III. Guerra i revolució 1936-1939
¤ L’arribada de la Guerra, la militarització i el front.
¤ L’exili polític i cultural.
¤ La vida a la rereguarda.
¤ La mirada internacional.

Dirigida pel catedràtic Jordi Casassas i coordinada pels especialistes Josep Maria Roig i Rosich, Giovanni Cattini, Carles Santacana i Joan Villarroya, l’obra compta amb els millors historiadors i les grans veus de la Catalunya del futur.

Cliqueu aquí per descarregar el dossier informatiu.

L’obra es pot adquirir per subscripció a través del web www.arallibres.cat/republica o del telèfon 933 094 591. El primer volum (El temps de les il·lusions 1931-1933) ja es pot adquirir; el segon (Un país en tensió 1934-1936) estarà disponible al juny i el tercer (Guerra i revolució 1936-1939), al setembre. 

Fes-ne un tast