Yago García

La primera copa

Un viatge a les entranyes d’Alcohòlics Anònims

Una investigació periodística que ens descobreix el funcionament d’una de les xarxes de suport més antigues i internacionals, però desconegudes alhora: Alcohòlics Anònims.

«—Hoy eres la persona más importante de la mesa. A mí me hubiera gustado venir a los veinticinco años, en lugar de a los cuarenta y siete. La de sufrimiento que me habría ahorrado. No por el dolor físico, ni por el olor a alcohol que salía de mis poros, sino porque hubiera tomado otras decisiones. Quizá me hubiera equivocado, pero no habría sufrido tanto. Me he convertido en la persona que me hubiera gustado ser a los quince años, comienzo a ser esa mujer independiente que yo creía que era. Todo aquello, sin embargo, lo doy por bueno. Me enfermé por la boca, bebiendo, y me estoy sanando por la boca, compartiendo mi experiencia. »

Yago García Zamora ha estat assistint, durant dos anys, a unes trobades de difícil accés al públic general: les d’Alcohòlics Anònims. Aquesta xarxa de suport, a qui tothom li sona però pocs en coneixen realment el funcionament, s’estén arreu del món i acull tothom que ho necessiti. En aquest llibre aprendrem la seva pròpia idiosincràsia, però també descobrirem històries de persones molt diverses amb una cosa en comú: l’alcohol ha travessat i condicionat les seves vides. Individus que comparteixen les seves fortaleses i recaigudes en un entorn de suport mutu, on hi busquen superar la seva addicció a l’alcohol i trobar una nova manera de viure. Un llibre que serveix, també, per reflexionar sobre la relació que tenim, individualment i com a societat, amb l’alcohol.

 

Amb el suport de:

Altres llibres de Yago García