Jordi Borràs

La revolta catalana

Per tal d'obtenir LA REVOLTA CATALANA de Jordi Borràs, truca al 933 094 591 o escriu un correu electrònic a subscripcionsara@arallibres.cat.

Fotografies per no oblidar

Tot un any de la història de Catalunya resumit en imatges. La revolta catalana és l’únic llibre fotogràfic que recull els fets clau que han mogut i commogut el país des que, un 9 de juny del 2017, el Govern català, encapçalat pel president Carles Puigdemont, va anunciar la data i la pregunta del referèndum d’independència que va tenir lloc l’1 d’octubre del 2017.

Es tracta d’una obra d’autor en què les fotografies parlen per si soles. Només unes breus notes a mig camí entre el peu de foto i la piulada de Twitter, seguint un estricte ordre cronològic dels esdeveniments, serveixen de guia per pair una història encara oberta. Aquest és un llibre concebut per gaudir de la fotografia com a llenguatge visual, una obra de gran format editada amb paper d’alta qualitat i una enquadernació magnífica, acompanyada d’un estoig i una làmina fotogràfica signada de sèrie limitada.

Una obra que repassa tot un any dels successos que van marcar un punt d’inflexió en la història del nostre país. Aquí es recullen fets aparentment inconnexos en aquell moment, com poden ser els terribles atemptats que vam patir el 17 d’agost del 2017 i que van acabar lligats socialment i política, per les circumstàncies del moment, al referèndum que es va celebrar dos mesos més tard. Les declaracions polítiques que van donar el tret de sortida al referèndum, els atemptats del mes d’agost, la campanya electoral, els esdeveniments de l’1 d’octubre, la declaració d’independència, les vagues generals, els Comitès de Defensa del Referèndum i els Comitès de Defensa de la República (els CDR), les manifestacions multitudinàries, l’espanyolisme als carrers, la presència i els atacs de l’extrema dreta, la repressió, la presó, l’exili, el jou del 155, els carrers tenyits de groc… Tot un any recollit en imatges que acaben amb la presa de possessió del president Quim Torra i l’inici d’una nova etapa plena d’incògnites.

Altres llibres de Jordi Borràs