Stephen Fry

Mites

Traducció de Anna Llisterri Boix

«La mitologia grega no té absolutament res d’intel·lectual o acadèmic: és addictiva, entretinguda, accessible i sorprenentment humana.»

La mitologia grega com ningú te l’ha explicada!

La mitologia grega és addictiva, entretinguda, accessible, sorprenentment humana. Milers d’éssers carismàtics habiten el paisatge mític de la Grècia antiga, del cim de l’Olimp fins a les profunditats de l’inframon; titans, déus, semideus, nimfes, muses, sàtirs, centaures, tots amb alguna història que ens emmiralla a nosaltres, els mortals. En els seus relats no hi falta humor, amor, passió, música, ni tendresa. Tampoc no hi sobra la set de venjança, la traïció, la crueltat, la bogeria. Perquè els grecs van crear déus a la seva imatge.

Stephen Fry, a més de ser un reconegut actor, és un divulgador apassionat i una font inesgotable de coneixement, capaç de fer reviure els déus antics en un relat colorista i vibrant. Qui es deixi endur per la lectura d’aquest llibre sentirà més viva que mai la presència dels déus i dels titans que brillen per sempre en la volta celeste, i sentirà bategar les seves ànimes immortals en les arrels de les nostres paraules.

Mites és un convit inajornable a festejar els orígens de la nostra cultura, de la nostra civilització.

Què n'han dit?

«Fry sap del que parla, i ho fa amb la seva gràcia inconfusible.» Raül Garrigasait, president de La Casa dels Clàssics

«Fry és un divulgador apassionat i una font inesgotable de coneixement, capaç de fer reviure els déus antics en un relat colorita i vibrant.» L’avenç

«Perfecte per al segle XXI. Ens explica els mites grecs amb elegància.» The Times

«Fry ens porta de Zeus fins a Atenea amb humor. Divertit i informal, ens parla del nostre llegat.» The Guardian

Altres llibres de Stephen Fry