Àlex Gutiérrez

Objectiu TV3 (Ebook)

El relat definitiu d’una televisió sempre en el punt de mira.

«En els vells temps dels televisors de tub, una manera de redreçar la imatge quan es veia borrosa o amb interferències consistia en tustar una mica l’aparell. Tant de bo el llibre sigui una sacsejada amable a TV3 –un petit cop sec– que contribueixi a posar-la en el camí de la recuperació del focus i la definició.»

La de TV3 és una història d’èxit. Contra tot pronòstic, i malgrat els boicots indissimulats de l’Estat, es va fer un lloc als televisors amb una proposta innovadora, intrèpida i disruptiva. Defugia folklorismes i creava un imaginari nou, inclusiu i normalitzador. Amb el temps, però, ha patit tot tipus de tensions que l’han conduït a una situació crítica: des dels intents de control polític fins a crides desacomplexades que n’exigeixen el tancament. Aquestes guerres —algunes de soterrades, altres a camp obert— l’han situada, quaranta anys després de la seva creació, a la vora de l’abisme. Cal rellançar i prestigiar de nou TV3 perquè segueixi trencant el relat uniformitzador que emana de l’Estat i els seus poders. Per fer-ho, però, no n’hi ha prou en denunciar els intents d’empetitir-la: fa falta també examinar de manera crítica què ha fallat internament. 

A partir de desenes d’entrevistes, una intensa investigació i documentació inèdita, el periodista especialitzat en mitjans Àlex Gutiérrez narra en aquest llibre la història mai explicada de TV3, Catalunya Ràdio i la Corporació. Amb un estil apassionat i apassionant, farcit d’anècdotes reveladores, Objectiu TV3 és una obra ambiciosa que ens descobreix amb habilitat tots els fets rellevants i, alhora, proposa solucions. I, sobretot, és una crida a afrontar, de manera serena i constructiva, el debat públic inajornable sobre el futur de l’eina més potent de què disposem per a la difusió del català. Només si torna a ser forta, capdavantera i vibrant TV3 podrà seguir complint la seva missió.

Entrevistes