Per la llibertat!

Mai no podran empresonar les idees

Amb un pròleg de Susanna Barreda i Txell Bonet, i textos de Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Toni Comín, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Carles Mundó, Clara Ponsatí, Jaume Asens, Montse Bassa, Txell Bonet, Jordi Borràs, Núria Cadenes, Pere Cardús, Jordi Creus, Josep Maria Fonalleras, Anna Forn, Núria Iceta, Oriol Izquierdo, Laura Masvidal, Carles Mccragh, Albert Om, Javier Pacheco, Lluís Puig, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sánchez, Meritxell Serret, Jordi Turull, Ada Parellada, Vicent Partal, Eva Piquer, Bernat Puigtobella, Vicenç Relats, Marta Rojals, Gabriel Rufián, Josep Santesmases, Xavier Sardà, Sílvia Soler, Toni Soler, Esther Vera, Pau Vidal, Antoni Vives i Xevi Xirgo.

Rebre una carta sempre és un raig de llum. Més encara quan s’està en captiveri, lluny de casa. Els catalans sentim com una ofensa col·lectiva la presó dels nostres representants legítims i dels líders de la nostra societat civil. En resposta, milers de persones han agafat paper i bolígraf, determinats a fer menys foscos els dies de presó i exili gràcies al caliu de les paraules.

Aquest llibre conté les cartes obertes dels presos polítics i els exiliats, així com també una bona mostra dels escrits que els han adreçat escriptors i periodistes com ara Jordi Basté, Jordi Borràs, Núria Cadenes, Jordi Creus, David Fernàndez, Josep M. Fonalleras, Albert Om, Ada Parellada, Vicent Partal, Eva Piquer, Marta Rojals, Xavier Sardà, Sílvia Soler, Toni Soler o Esther Vera, entre molts d’altres. El volum s’obre amb un pròleg de Susanna Barreda i Txell Bonet en forma de cartes creuades.

Aquesta tria representa tota la gent que, de manera anònima, s’han abocat a escriure com a acte suprem de llibertat. La fortalesa, determinació i estima que es desprenen de cada una d’aquestes cartes donen fe d’un temps i d’un país que es nega a viure en l’obscuritat.

Amb la compra d’aquest llibre contribueixes econòmicament a la caixa de solidaritat amb els presos polítics, els exiliats i les seves famílies.

Entrevistes