Míriam Martín Lloret

Teràpia lingüística (Ebook)

Relaxa't, que el català té solució!

Prou laments i passem a l’acció! Tot el que et cal saber per sentir-te segur amb la llengua catalana i fer-la servir sense complexos.

«El català s’acaba…», «Som els últims parlants d’una llengua mil·lenària…», «El futur depèn de nosaltres…», «No ens salvarem si no parlem correctament…». PROU! Calma. Relax. Que, com diria aquell, no estem tan malament! Ens hem malacostumat a les sentències apocalíptiques sobre el futur de la nostra llengua, que desanimen constantment i ens fan percebre el català com una eina sense futur ni esperança. Però el futur —probablement ho heu llegit en més d’un sobret de sucre— és a les nostres mans. En concret, a les teves, que tens aquest manual d’autoajuda a tocar.

Volem que sentis estima —i autoestima— per la llengua. Per això et plantegem una sèrie de consells pràctics de la lingüista Míriam Martín Lloret per ajudar-te a reduir les inseguretats a l’hora de fer servir el català, a resoldre els dubtes lingüístics fruit de la subordinació històrica, a mantenir la llengua en la majoria de situacions comunicatives, a enfrontar-te als matxilingus que no entenen que la llengua i el feminisme evolucionen alhora… I, sobretot, aprendràs a no fer cas de les correccions dels puristes, aquells espècimens amb una càrrega de frustracions enorme que viuen al Planeta Piruleta. Siguem naturals, sisplau… o cal escriure si us plau?

Amb exemples pràctics i sentit de l’humor: som-hi, fem teràpia plegats i empodera’t amb el català!

Entrevistes