Borja Bagunyà i Max Besora

Trapologia

En aquest llibre, Max Besora i Borja Bagunyà es llancen a la recerca de l’ànima del trap, el penúltim fenomen de música urbana que causa furor en les generacions més joves, i estupor o indiferència en les més veteranes.

A mig camí de la crònica gonzo de Hunter S. Thompson i l’aportatge de R. J. Cantavella; entre la no-ficció i la superficció; entre la crònica fracassada i la lletjor buscada, Bagunyà i Besora transiten pels baixos fons de la ciutat, els polígons de la perifèria o les sales de festa més tronades per aclarir si aquesta nova música és un fenomen realment contracultural o bé la sublimació de la cultura de masses.

Trapologia proporciona unes quantes meditacions ferotges sobre música, cultura i literatura, travessades per qüestions com el tracte que el trap dispensa als rols de gènere, la seva estètica de la lletjor, el significat secret del twerking, o l’ús de la llengua per estripar les costures de llenguatge. Tot plegat, per acabar convertint-se en la crònica no buscada d’una iniciació mística enfollida.

El resultat de les investigacions d’aquests dos escriptors, i la seva radicalitat, constitueixen una raresa en la nostra literatura.

Amb el suport del Departament de Cultura.

Què n'han dit?

«Una obra narrativa transgénero (incluso transgénica).» —Màrius Serra a La Vanguardia

Fes-ne un tast