Notícies

Activitats ‘La Setmana Del Llibre En Català’

Com cada any serem presents a La Setmana del Llibre en Català, el lloc de trobada dels que estimen la lectura en català. que es celebra del 4 al 13 de setembre a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona. Nosaltres serem a la caseta 32, on podreu trobar tot el nostre fons editorial. Veniu a saludar!

A més a més hem preparat un seguit d’activitats:

Homenatge/ Commemoració Neus Català – Dilluns 7 de setembre a les 20 h – Plaça de la Paraula.
Novel·lar la vida de Neus Català, per Carme Martí.

A càrrec de Carme Martí, autora de la novel·la Un cel de plom; Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i Ivet Castaño, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones.

Organitza: Institució de les Lletres Catalanes i Institut Català de les Dones.

  > De Passeig (Itinerari 16) – Dimecres 9 de setembre a les 18 h.
Hilari Soler, detectiu a la Barcelona dels anys seixanta. 

En motiu de la trilogia de Jordi Sierra i Fabra que té per protagonista l’investigador Hilari Soler, plantegem un itinerari comentat per l’autor per alguns dels escenaris de les novel·les. Les novel·les estan ambientades a la Barcelona dels anys seixanta, en ple franquisme i aborden temes tant controvertits com els censors, els militars o l’església.

Títols dels llibres relacionats amb l’activitat: La mort del censor, L’ombra del sabre i A l’altre costat de l’infern. A càrrec de l’escriptor Jordi Sierra i Fabra.

Preu 9 € (amb 3 € de descompte aplicable a la compra del llibre). Cal reservar prèviament al web www.lasetmana.cat o enviar un correu electrònic a reserves@lasetmana.cat.

Punt de trobada: Caseta d’informació de La Setmana.
Finalització de l’activitat: Caseta 32
Organitza: Ara Llibres + Abacus
___________________________________

   > Descobrim-los. Taula rodona – Dimecres 9 de setembre a les 17:45 h – Plaça del Llibre.
Vides reciclades. Les veus narratives de Milena Busquets i Jenn Díaz.

Conversa entre les escriptores Jenn Díaz i Milena Busquests, moderada per la periodista Eva Piquer.
També això passarà de Milena Busquets és una narració inoblidable de to autobiogràfic sobre la pèrdua, l’amor, l’amistat i el sexe que ha estat considerada de manera unànime la revelació literària de l’any. Jenn Díaz -que es llença per primer cop a publicar novel·la en català- presenta aquest setembre Mare i filla, una narració sobre els lligams familiars, les paraules i els silencis i en resum, “les coses que són la vida”.

Organitza: Ara Llibres i Abacus.
____________________________________

   > Descobrim-los – Dissabte 12 de setembre a les 19 h – Plaça de l’Escriptura
Presentació de llibre L’assassinat de Guillem de Berguedà de Francesc Ribera ‘Titot’.

Presentem aquest novel·la històrica sobre l’apassionant vida i la misteriosa mort de Guillem de Berguedà, controvertit personatge del segle XII català. El seu autor, Francesc Ribera ‘Titot’, conversarà amb el periodista i director de Sàpiens Publicacions, Jordi Creus, sobre la seva obra i el personatge protagonista. A més, ens oferirà la interpretació d’un dels poemes de Guillem de Berguedà musicats per ell mateix. Moderarà la conversa el periodista Lluís Reales. Organitza: Ara Llibres i Abacus
_______________________________________________

   > Homenatge a Montserrat Abelló – Dimecres 9 de setembre a les 17 h – Plaça de la Paraula

Tot just un any després que ens deixés la poeta, volem retre-li homenatge. Ho farem amb la presentació del llibre El miracle és viure. Vivències de Montserrat Abelló que publiquem pòstumament.

Hi intervindran: Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes; Xavier Montoliu, curador de l’obra; Mireia Bofill Abelló, co-editora de l’obra i Izaskun Arretxe, directora editorial d’Ara Llibres.

Comptarem també amb les actuacions musicals de Mirna Vilasís, cantant i Xavi Múrcia, veu i guitarra; i Mariona Sagarra, cantant i compositora i Raül Costafreda, guitarra. Ens oferiran un tast de l’obra poètica de Montserrat Abelló musicada.

Organitza: Ara Llibres, Abacus i Institució de les Lletres Catalanes