Lluís Busquets i Grabulosa

Albada a Lisboa

«No ens deixen ni pactar un petit vol gallinaci amb un estatutet. I ara s’apropa el 2014. I ens en cal fer una de ben sonada. Horitzó 2014. La secessió d’Espanya?

Amb les armes dels Mossos d’Esquadra —valga’m Déu val!— o amb la convicció indefugible i irrenunciable dels ciutadans? Anem a pams.»

És cert que existeix una comissió secreta de la Generalitat anomenada «Horitzó 2014» que estableix contactes amb personalitats d’arreu del món per buscar complicitats de cara a la independència de Catalunya? Què fan els delegats d’aquesta comissió entrevistant-se a Lisboa amb el militar Otelo Saraiva de Carvalho, estrateg principal de la revolució dels Clavells de 1974?

Un antic professor de filosofia, requerit per facilitar el contacte amb Saraiva de Carvalho, ha aprofitat el viatge per passar el cap de setmana a Lisboa amb la família —dona i fill de vuit anys—, però la retrobada impensada amb una antiga amant per la qual sent una atracció obsessiva converteix el plaer del viatge en un laberint de difícil sortida.

Altres llibres de Lluís Busquets i Grabulosa