Lluís Busquets i Grabulosa

CARTA AL PAPA d’un creient crític amb motiu de la seva visita a Catalunya

En aquesta carta oberta a Benet XVI, escrita des de la fe i amb esperit de servei, però dolorosa i crítica, Lluís Busquets i Grabulosa denuncia una Església que obvia i menysté Catalunya, una Església antidemocràtica i tancada en ella mateixa, que llegeix la Bíblia amb historicismes falsejats, masclista i carregosa, acientífica i, en definitiva, allunyada dels problemes del món. “Voldria que aquesta carta oberta us arribés al cor”, demana Lluís Busquets al Papa i a tots nosaltres.

“El futur és una Església acollidora, pobra i humil, que brolli de l’experiència de Déu més que de càlculs d’oportunitat.” Del pròleg de Jaume Botey.

Cal “una Església que allunyi els negocis del temple, que posi diàriament en pràctica les Benaurances, que faci una definitiva opció pels pobres.” De l’epíleg d’Arcadi Oliveres.

“Santedat,
Convidat per l’episcopat català, vindreu a Catalunya, i aquest sol fet m’esperona no solament a donar-vos cordialment la benvinguda, sinó també a parlar-vos com segurament no ho farà ningú durant la vostra estada a Barcelona. Voldria que aquesta carta oberta amb motiu de la vostra visita al Cap i Casal de Catalunya el mes de novembre d’aquest 2010, sorgida del dolor d’un indigne creient en el Natzarè però amb l’ànim de servir a l’Església, us arribes al cor. El cardenal Tarcisio Bertone, en preparar aquest vostre viatge a Catalunya, el passat mes d’abril va declarar a la Televisió de Catalunya que vostra Santedat <<sabíeu parlar als cors i sabíeu escoltar>>. Voldria que escoltéssiu aquesta veu humil, que també us vol parlar al cor en veure com els seguidors del Natzarè estrafem la seva figura, el seu missatge i la seva obra.”

 

Altres llibres de Lluís Busquets i Grabulosa