Joan Bosch

Codi Gaudí

Desencriptant l’home rere el mite

Ambició i èxit, desamors i fracàs, misticisme i glòria: descobreix la veritable història d’Antoni Gaudí com mai abans te l’havien explicada.

«El teniu i no ho sabeu!», etzibava el capellà de la cripta de la Sagrada Família al personal de l’hospital de pobres de la Santa Creu. Els metges no es podien creure que aquell ancià consumit de barba llarga i roba estripada que havia atropellat el tramvia de Barcelona fos Antoni Gaudí. Com havia acabat així, el més gran arquitecte del seu temps? 

Amb el tremp literari de les millors novel·les, Codi Gaudí narra la vida de l’arquitecte de Reus i ens sorprèn amb un personatge profundament humà que se situa als antípodes del Gaudí sacralitzat, popularitzat per les guies turístiques. Armat amb el bisturí del rigor tècnic i l’admiració crítica, Joan Bosch traça l’evolució psicològica del jove arrogant i atipat d’èxit que va grimpar els graons de l’alta burgesia barcelonina per, més tard, tastar la fel del fracàs i la indiferència dels seus contemporanis. 

Esquitxat d’il·lustracions explicatives, Codi Gaudí ens convida a comprendre el perquè de l’èxit sense precedents de l’arquitectura de Gaudí i la naturalesa contradictòria de l’home rere la màscara del geni. Una mirada renovada i actual a la vida i l’obra d’una de les personalitats més formidables de la història del nostre país.

 

Amb el suport del Ministeri de Cultura i Esport d’Espanya

(ajut atorgat a 2021 post-publicació del llibre)

Què n'han dit?

«A Codi Gaudí, Bosch, que professa ser un admirador crític de Gaudí, ha posat, en relació a aquest arquitecte universal, el dit allà on abans ningú no havia vist la llaga» —Diari ARA

Entrevistes