Sebastià Serrano

El regal de la lectura (Ebook)

Què passa al nostre cervell quan llegim?

Una petita joia sobre el poder fascinant del llenguatge i de la lectura per a la salut del nostre cervell i per combatre'n l'envelliment.

Un ictus deixa en Claude, un home culte, apassionat per l’art i la literatura, sense capacitat per llegir. Ni una sola paraula. Res. És el primer cas de ceguesa a la lectura diagnosticat, i aquest misteri desperta l’interès de la comunitat científica. Al París de finals del segle xix, el centre del món en matèria de neurologia, hi ha curiositat per descobrir què passa al nostre cervell quan llegim i quins efectes té aquest procés sobre la nostra manera de pensar i de viure.

A partir de la reconstrucció literària del cas real d’en Claude, Sebastià Serrano ens endinsa en l’apassionant món del llibre i la lectura des d’una perspectiva nova: la que defensa els beneficis de llegir per al benestar afectiu, emocional i per a la nostra salut i felicitat. Perquè la ciència demostra que llegir és una de les millors pràctiques per mantenir el cervell en bon estat i optimitzar el funcionament de la ment, exercitar la memòria i prevenir malalties neurodegeneratives com ara l’Alzheimer.

Entrevistes

Fes-ne un tast

«Avui sabem que la lectura fomenta i estimula el desenvolupament cognitiu molt més del que ens pensàvem. I que el cervell, avesat a l’exercici continuat de la lectura, serà capaç de compensar el procés de degeneració que es produeix de forma natural amb el pas dels anys».

«Crèiem que la lectura només era un entreteniment gratificant, però quan llegim, fem salut, activem el nostre cervell i retardem malalties degeneratives.»

Altres llibres de Sebastià Serrano