Sílvia Marimon i Queralt Solé

La dictadura de pedra (ebook)

El Valle de los Caídos, entre un passat negre i un futur incert

Allò que sempre has volgut saber sobre el Valle de los Caídos

«El Valle de los Caídos pretenia, i sembla haver aconseguit, ser un símbol franquista que perdurés en el temps: un record dels vencedors de la guerra amb la voluntat d’imposar una ideologia de manera permanent»

El Valle de los Caídos va ser dissenyat per projectar l’ombra de la dictadura franquista i perpetuar el poder dels vencedors sobre els vençuts. Ni la Transició ni la democràcia espanyola han aconseguit dissipar els secrets i l’opacitat que envolta un monument tristament únic en l’Europa dels nostres dies. Com es va finançar la seva construcció? Qui eren els treballadors esclaus que van treballar-hi durant una dècada? De qui són les despulles que s’amunteguen a les criptes? Quin simbolisme amaga la seva arquitectura? Qui és i què pensa el desafiant prior de l’orde de monjos que custodia el monestir del Valle?

Amb rigor i afany divulgador, la historiadora Queralt Solé i la periodista Sílvia Marimon il·luminen, en aquest llibre, la foscor que envolta tot allò relacionat amb el Valle de los Caídos fins al dia d’avui, i es plantegen, encara, una pregunta: superada la polèmica sobre la tomba del dictador Francisco Franco, quins haurien de ser el destí i la funció d’aquest indret?

Altres llibres de Queralt Solé