David Bueno

L’art de persistir

Com aprendre a gestionar el canvi i la incertesa

“En un món canviant, quedar-se quiet és quedar-se enrere. En canvi, persistir és tenir un objectiu, una meta que activa la motivació i l’optimisme.”

«No és, ho vull deixar ben clar, un llibre d’autoajuda, sinó un assaig l’objectiu del qual és contribuir, des de la ciència i la neurociència, al fet que ens puguem comprendre una mica millor.» David Bueno

A la vida sovint topem amb obstacles inesperats que ens cal sortejar individualment i col·lectiva. Quines eines tenim per superar aquests moments de crisi? Què passa dins del nostre cap quan ens enfrontem a un canvi sobtat? Per què hi ha societats que davant de la incertesa esdevenen més autoritàries? Com és que hi ha persones incapaces de tolerar els canvis vitals i d’altres que s’hi adapten a la primera? Podem resistir, és a dir, conformar-nos, o persistir i fer valdre la nostra capacitat d’autotransformació.

 

De la mà del prestigiós neurocientífic i divulgador David Bueno, aprenem com funciona el nostre cervell davant del que és desconegut, quines emocions ens travessen en aquests moments i com intentem anticipar-nos i reaccionar. Un mirall per prendre consciència que la manera com fem front a la incertesa condiciona la nostra forma de veure i viure el món. L’art de persistir és un llibre necessari per poder navegar en un temps cada cop més canviant.

Entrevistes

ANTONI BASSAS entrevista DAVID BUENO – DIARI ARA
“Persistir és avançar. Resistir és quedar-nos on som”

CARINA FILELLA entrevista DAVID BUENO – LA REPÚBLICA
“La pandèmia podria crear una societat més autoritària”

LLUÍS LLORT – EL PUNT AVUI
“Creix, no et conformis”

LLUCIA RAMIS – LA VANGUARDIA
“Persistència i resistència”

Altres llibres de David Bueno