Marc Casanovas

No soc un dels vostres (Ebook)

Un cuiner a contracorrent. Un restaurant icònic. I la gran mentida dels xefs superestrella.

La història mai explicada del restaurant L’Aram, de l’Àlex Montiel, és periodisme gastronòmic en estat pur.

Som a la Barcelona preolímpica. Amb tot just divuit anys, l’Àlex Montiel es posa al capdavant de L’Aram, el restaurant de la seva mare. El tindrà obert durant set anys, i passarà a les pàgines de la història de la cuina d’autor com un estel fugaç: cremarà estereotips, provocarà fascinació i incomprensió a parts iguals, i acabarà desertant de l’alta cuina sense deixar rastre. Què se’n va fer, del jove capaç de capgirar l’escena gastronòmica abans que uns pocs xefs s’erigissin en els nous genis de la societat catalana?

Aquesta és la història inaudita i sense filtres dels anys bojos i daurats de la cuina d’avantguarda barcelonina i de l’enfant terrible que va triar la integritat abans que l’èxit. Amb el testimoni del mateix Montiel i d’alguns dels noms més sonats del panorama culinari mundial —Adrià, Gagnaire, Casas, Berasategui—, Marc Casanovas desenterra el relat ocult d’una època clau per entendre la cultura gastronòmica del nostre país.

 

Amb el suport de:

Què n'han dit?

«Aquest llibre és el retrat d’un cuiner talentós i indomable del principi dels anys 90 en una Barcelona pre i post olímpica desitjosa de trencar motlles. Una història que forma part dels meus records.» —Philippe Regol, observador gastronòmic

«Un llibre al·lucinantment bo i necessari. Una de les millors cròniques que hem llegit!» —Llibreria Foster & Wallace

Entrevistes