Yago García

Qui va matar l’Helena Jubany? (Ebook)

El màxim expert del cas Jubany aporta noves claus d’interpretació a la recta final d’un dels crims impunes més flagrants del segle.

«Ho guardava tot amb l’esperança d’esgrimir-ho algun dia com a prova en un judici. Però el paper dels escrits de la Montse havia començat a fer-se malbé de tantes mans que els havien grapejat —la majoria de periodistes que s’interessaven en el cas només per un dia—. Les caixes encara feien olor d’ella, però la fragància era cada cop més dèbil i temia que es perdés per sempre.»

El 2 de desembre del 2001, Helena Jubany va aparèixer morta en un pati de Sabadell. L’havien llençat des d’una terrassa, despullada, cremada i amb una quantitat ingent de benzodiazepines a l’organisme. Setmanes abans havia rebut dos escrits anònims acompanyats de begudes adulterades amb la mateixa substància.

Montse Careta de seguida es va convertir en la principal sospitosa i va ingressar a presó. Tot i que era impossible que cometés el crim sola, el cas va anar morint al jutjat quan ella es va suïcidar, havent defensat fins a la sacietat la seva innocència.

A l’última fase de la investigació judicial, el periodista Yago García treu a la llum documentació inèdita i narra amb precisió penetrant la colpidora història d’un crim i d’una instrucció que han consternat l’opinió pública. Carla Vall, criminòloga experta en violències de gènere, posa a l’epíleg les paraules que ningú no ha emprat en més de vint anys.

Què n'han dit?

«La història addictiva d’un crim encara impune» —Carles Porta

«Un “true crime” del bo: una crònica intensa i inquietant que t’obliga a pensar sobre quina és la pasta de la qual estem fets» —Vicente Garrido

«El llibre que teniu a les mans és una ofrena a la veritat» —Carla Vall al pròleg

Entrevistes

Altres llibres de Yago García