Notícies

‘Contes des de la presó’ d’Oriol Junqueras, número 1 en vendes aquest Sant Jordi

El Gremi de Llibreters destaca sis títols d’Ara Llibres i Amsterdam en els llistats dels més venuts el darrer Sant Jordi.

Per primera vegada, un autor privat de llibertat que no ha pogut participar en la jornada de Sant Jordi per imperatiu judicial és protagonista absolut en la llista dels més venuts que facilita el Gremi de Llibreters. El llibre Contes des de la presó d’Oriol Junqueras ha saltat els murs de la presó per posicionar-se el número 1 en vendes durant la jornada. Al mateix temps, el volum Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, escrit pel seu estret col·laborador Sergi Sol, n’ha estat el 5è mes sol·licitat a les parades i llibreries.

Aquesta notícia, que el mateix Junqueras celebrava amb un tuit al vespre, arriba poques setmanes després que la cooperativa Ara Llibres posés en circulació la 2a edició del llibre que dedica als seus fills Lluc i Joana i haver venut més de 20.000 exemplars. Amb pròleg de Pep Guardiola i il·lustracions d’una vintena artistes de casa nostra, Contes des de la presó recull llegendes, curiositats i històries que a més de ser un homenatge als fills d’Oriol Junqueras són també una lliçó de saviesa, dignitat i amor.

El llibre Esperança i llibertat del seu company Raül Romeva, també en presó provisional i igualment privat de llibertat, que encapçala la llista de vendes des que es va publicar a finals de gener, ha estat el 4t més venut aquest Sant Jordi. Encara dos títols més formen part dels més venuts en la categoria de No Ficció en català: Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures de Sergi Sol i Res és impossible, de Kilian Jornet. El llibre de Ramón Cotarelo Discurso a la nación catalana és el desè en el llistat de No Ficció en castellà.

En l’àrea de Ficció, al segell Amsterdam, La revolta de Santa Jordina s’ha imposat també amb una força enorme entre els llibres més demandats aquest Sant Jordi. L’obra de David Fernàndez i Lyona ha entrat a milers de llars catalanes on adults i menuts compartiran aquesta història subversiva que posa sobre la taula valors com el feminisme, la llibertat, la cultura i els drets de les persones. Els últims dies les xarxes s’han omplert amb l’etiqueta #SantaJordina, però també hem pogut trobar la protagonista de als carrers de diverses poblacions de Catalunya en forma de cartells i adhesius. A més, els dos autors van viure el 23 d’abril una maratoniana jornada sense parar de signar exemplars a totes les parades per on van passar.

En total, sis títols de la cooperativa Som encapçalen les llistes provisionals dels més venuts aquest Sant Jordi, una notícia que avala l’aposta dels segells Ara Llibres i Amsterdam per contenir i dosificar el nombre de novetats anuals i treballar més i millor tots els processos d’edició i promoció de les obres que entren a formar part del seu catàleg. Durant els dos últims anys, la cooperativa ha reduït un 30% el nombre de nous títols, fet decisiu per singularitzar i dedicar-hi tota l’atenció que mereix cada nova proposta editorial, alhora que en garanteix una vida més llarga a les llibreries i, per tant, a mans dels lectors.