Notícies

“Córrer o morir” de Kilian Jornet, entre els sis millors llibres esportius del Regne Unit

El primer llibre de l’atleta Kilian Jornet, Córrer o morir, ha estat seleccionat entre els 6 finalistes del premi al millor llibre de temàtica esportiva. El prestigiós William Hill Sports Book of the Year Award és un premi que reconeix el millor títol anual publicat al Regne Unit. El llibre ha estat escollit juntament amb cinc altres títols, i tots han constituït el top 6 de llibres esportius del 2014. Finalment, el premi se’l va endur Anna Krien, per Night Games.

El passat 27 de novembre, Jornet es va desplaçar fins a Londres per assistir a l’entrega d’aquests premis, en una cerimònia celebrada al teatre Bafta. En el seu discurs va comentar: “Estic molt content que el meu llibre hagi estat seleccionat per aquest premi. L’skyrunning comença a ser popular al Regne Unit i és un honor poder donar a conèixer el nostre esport”.

Córrer o Morir és el primer llibre de Kilian Jornet, el diari d’un guanyador que recull la seva filosofia de vida en els primers anys de la seva carrera com a atleta. El llibre es va publicar aquest estiu al Regne Unit sota el segell de l’editorial Penguin. Aquest prestigiós segell reeditarà Run or die abans de Nadal, fet que confirma l’èxit del primer llibre de Kilian Jornet al Regne Unit i la bona acollida per part de lectors i lectores anglosaxons.

Ara Llibres va publicar les edicions en català i castellà el 2009 i des d’aleshores les traduccions han anat augmentant. Actualment, ja s’ha publicat en 15 llengües, i s’espera que el número segueixi creixent: català, castellà, castellà (Sud Amèrica), francès, anglès (Estats Units), anglès (Regne Unit), portuguès, italià, alemany, xinès, japonès, eslovè, xec, polonès, búlgares, hongarès i romanès.

El segon llibre de l’atleta, la Frontera Invisible (2013), també està sent tot un èxit editorial en els països en els quals ja s’ha traduït (català, castellà, francès i italià). Després de recollir el premi, Jornet ja torna a ser als Alps, on s’està preparant per a la temporada d’esquí, així com també pel repte a l’Aconcagua, dins del projecte Summits of My Life.

Entrevista a Kilian Jornet a Channel 4 – News.

Crítica del Daily Mail de William Hill Sports Book of the Year 2014