Notícies

Gran participació a la XVII edició del concurs literari Roc Boronat de l’ONCE Catalunya

  • A la categoria de novel·la s’han presentat 60 obres, la segona participació més alta de la història del premi.
  • Ara Llibres, amb el segell d’Amsterdam, publicarà l’obra guanyadora.
  • L’acte d’entrega dels premis serà dijous 12 de març a les 19.30 h

Barcelona, 28 de gener de 2015.- Aquest matí ha tingut lloc la primera reunió dels membres del jurat de la XVII Edició del Concurs Literari Roc Boronat de l’ONCE Catalunya en català.

Enguany s’han presentat 60 novel·les a la categoria de prosa, la segona participació més alta de la història. El premi d’aquesta categoria està dotat amb 6.000 euros i enguany, com a novetat, l’obra guanyadora serà publicada per Amsterdam Llibres (Ara Llibres).

Al grup per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, s’hi han presentat 11 treballs a prosa, dotat amb 900 €. I a poesia, dotat amb 300 €, se n’han presentat quatre.

L’ONCE Catalunya convoca cada any els premis literaris en llengua catalana Roc Boronat en memòria d’aquest escriptor i polític republicà, promotor del Sindicat de Cecs de Catalunya, organisme que tenia com a objectiu ser l’òrgan representatiu de tots els cecs catalans en temps de la República.

El lliurament dels premis tindrà lloc dijous 12 de març a les 19.30 h a l’Auditori ONCE Catalunya (Gran Via de les Corts Catalanes, 400- Barcelona).

El jurat d’aquesta edició està presidit per Xavier Grau, Delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, i està format per Àlex Susanna, Director de l’Institut Ramon Llull; Vicenç Villatoro, escriptor i Director de la Fundació Ramon Llull; Ester Franquesa, Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Leandro Lamor, Delegat de l’agència EFE a Catalunya, Izaskun Arretxe, directora editorial d’Ara Llibres; Xevi Sala, guanyador en la categoria de narrativa a l’anterior edició i Marc Oriol Crespí, professor.