Notícies

Joan Carles Girbés, nou director editorial d’Ara Llibres i Amsterdam

L’editor s’incorpora al novembre, uns mesos després que Izaskun Arretxe hagi estat nomenada directora de l’àrea de Literatura i Pensament de l’Institut Ramon Llull
 
Amb l’entrada de Joan Carles Girbés a la direcció editorial d’Ara Llibres, la cooperativa aposta d’una manera decidida per consolidar la feina feta durant els últims anys, enfortir el seu projecte cultural i impulsar noves iniciatives en l’àmbit editorial amb una incidència clara en tot el domini lingüístic en llengua catalana.

Actualment, la cooperativa editorial publica una seixantena de títols a l’any sota els segells Amsterdam (ficció), Ara Llibres (no ficció), Now Books (llengua castellana) i Ara Mini (butxaca) i treballa noves línies de consolidació per al futur. Des de la seva creació l’any 2002 ha editat un fons de prop de 800 títols de ficció i no ficció que inclou èxits de vendes com ara els llibres de Kilian Jornet, Ramon Gener, Sebastià Serrano o Marie Kondo; autors de renom internacional com ara Toni Morrison, Colm Tóibin, Fred Vargas, Camilla Läckberg o Khaled Hosseini; i un bon planter d’escriptors en català, entre els que destaquen Marc Pastor, Lolita Bosch, Josep M. Fonalleras, Carme Martí o Jenn Díaz, entre molts altres.
 
Joan Carles Girbés (Carcaixent, 1974) és editor. Llicenciat en Periodisme i màster en Gestió Cultural, fa classe sobre processos editorials i promoció del llibre a la UIMP, Universitat de València i UOC, i col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació. Ha traduït novel·les de literatura infantil i juvenil, ha escrit obres per a primers lectors i el manual Llegir per a créixer. Guia pràctica per a fer fills lectors.

L’any 1992 va començar a treballar a Edicions Bromera, on va arribar a dirigir l’àrea literària del grup, format també pels segells Algar i Animallibres. El 2012 va fundar l’agència Gesta, de gestió del talent literari, a través de la qual va col·laborar o assessorar diverses empreses editorials, entre les quals Grupo SM, Vicens Vives, Ara Llibres, Onada, Vincle o el 9 Grup Editorial. L’any 2014 va fundar, juntament amb Xavi Sarrià, l’editorial Sembra Llibres, integrada dins el col·lectiu Llegir en Català.