Notícies

Jordi Borràs cedeix part dels drets d’autor de Dies que duraran anys a l’Associació Catalana pels Drets Civils

El llibre ocupa la primera posició en el rànquing de llibres de No Ficció més venuts, després de set setmanes a les llistes i ha arribat ja a la seva tercera edició

Dies que duraran anys, que recull les imatges més icòniques d’allò que vam viure els catalans durant la tardor passada, ha gaudit d’una gran acollida per part dels lectors i lectores des del primer dia en que va arribar a les llibreries, la tercera setmana de febrer. D’aquesta manera, Jordi Borràs ha decidit cedir part dels drets d’autor a l’Associació Catalana pels Drets Civils, impulsada pels familiars dels presos polítics i exiliats. L’Associació, entre altres objectius, té el d’ajudar econòmicament a les famílies dels represaliats ja sigui pagant els desplaçaments per visitar als exiliats o als presoners i l’aportació en la manutenció a les famílies amb menors en cas de necessitat.

Després d’imprimir-ne tres edicions i mantenir-se al capdamunt del rànquing de llibres de No Ficció en català durant les set setmanes en que ha estat a la venda, tot apunta que serà un dels llibres més venuts durant la diada de Sant Jordi. Borràs signarà exemplars del llibre en diverses parades a Barcelona el 23 d’abril. Consulteu aquí les signatures.

Els fets esdevinguts el dia 1 d’octubre de 2017 quedaran gravats per sempre en la memòria col·lectiva de diverses generacions de catalans. L’astúcia popular a l’hora de custodiar urnes i paperetes, les primeres detencions de càrrecs públics, la mobilització general de la societat, la violència policial, la resistència pacífica i el desencadenament dels fets politicojudicials que se’n desprenen acompanyaran per sempre a molts, i perseguiran tota la vida uns altres. En paraules de Jordi Borràs “el llibre no explica una derrota, sinó una gran victòria, que és l’1-O”.

Dies que duraran anys ofereix una selecció de fotografies que Jordi Borràs, un dels fotoperiodistes més inquiets del país, ha deixat per a la posteritat, i una mostra de les imatges de Sergi Alcázar, Oriol Clavera, Ramón Costa, Sira Esclasans, Ramon Ferrandis, Albert Garcia, Santi Iglesias, Miriam Lázaro, Carles Palacio i Carles Ribas. Acompanyen les imatges textos d’escriptors i escriptores de reconegut talent que, com tots nosaltres, van viure aquells dies amb una estranya barreja de joia, horror i, sobretot, dignitat: Anna Ballbona, Jenn Díaz, Marina Espasa, Natza Farré, Albert Forns, Raül Garrigasait, Jordi Lara, Adrià Pujol, Gemma Ruiz i Joan Todó.