Notícies

Kilian Jornet i Ramon Gener guanyen la batalla de la No Ficció

La Diada de Sant Jordi va acabar amb celebració per part d’Ara Llibres, segell on s’han publicat els dos llibres més venuts de No ficció, segons la llista feta pública pel Gremi de Llibreters de Catalunya. Kilian Jornet amb La frontera invisible i Ramon Gener amb Si Beethoven pogués escoltar-me (que ja havia estat un dels llibres més votats a “La Llança”, una votació popular organitzada per Òmnium i l’Associació d’Editors) es van erigir com a grans triomfadors. Un regust molt agradable, després d’una diada molt intensa.

La jornada va començar ben aviat, amb l’habitual esmorzar d’autors a l’Hotel Regina de Barcelona i a partir d’aquell moment els escriptors es van anar repartint per la ciutat per atendre les peticions de signatures dels seus lectors i lectores. Rambla Catalunya, Diagonal, Plaça Catalunya, La Rambla… En pocs minuts, ja es van poder apreciar quines serien les tendències del dia. Ramon Gener generava grans cues; el jutge Santiago Vidal no tenia temps de deixar descansar la seva ploma; i Quim Masferrer atenia tant a fans d’El Foraster com a lectors del seu nou llibre. Aquests, però, no eren els únics que aplegaven lectors. Tots els autors que han publicat novetats sota els segells Amsterdam i Ara Llibres van compartir bones estones amb lectors ben diversos: Jair Domínguez (99 coses que hem d’aniquilar…), Rosa Regàs (Entre el seny i la rauxa), Eduard Voltas (Carta a un indecís), Vador Lladó (El secret del vodka), Marc Pastor (Bioko), Mercè Cuartiella (L’afer marsellès), Francesc Miralles (Wabi-Sabi), Anna Rosenfeld i Joan Serra (17:14. L’hora del poble) i Albert Castellón (Catalonia, next brand in Europe). Només hi havia un absent: Kilian Jornet no va poder assistir a la cita, tot i que al final de la jornada es reivindicaria amb força.

Cal destacar també l’estrena del booktràiler de L’esclau de la sal de Manel Bonany a l’Espai Movistar que va anar acompanyada de la lectura de fragments per part d’alguns dels actors que hi apareixen com ara Pep Anton Muñoz. I finalment, els autors que van repartir-se pel territori: Toni Orensanz va dedicar molts exemplars de la novel·la L’estiu de l’amor a Tarragona, Tortosa i Reus; Mercè Cuartiella va ser al matí a Figueres amb L’afer Marsellès; i Assumpta Montellà va moure’s per Centelles, Cardedeu, Breda, Terrassa i Esplugues de Llobregat amb el seu últim èxit, 115 dies a l’Ebre.

A la tarda, al centre de Barcelona ja no s’hi cabia. Centenars de milers de persones passejant amb un somriure, un llibre i alguna que altra rosa. I les signatures es van anar succeint fins ben entrat el vespre, en què apareixia l’agradable sorpresa: els llibres de Kilian Jornet i Ramon Gener van ser els més venuts de No ficció. La frontera invisible i Si Beethoven pogués escoltar-me havien guanyat la batalla de les vendes en un dia tant significatiu per al sector com és la Diada de Sant Jordi.