Notícies

LA FAM I L’ORGULL, un homenatge al pensament de Muriel Casals

«Ens trobem en ple vol i volem cap a la llibertat.»

«El nostre somni es va fent realitat. L’hem expressat i volem que tots els catalans el comparteixin.»

«Estem construint un país i ho fem persones que tenim memòries i records diferents. Gent amb passats diversos que compartim l’esperança d’un futur millor, un futur que està a mig fer i en el qual tots som convidats a intervenir.»

«Tenim molts motius per argumentar i defensar que la millor relació que ara mateix podem imaginar amb els nostres veïns exigeix una separació que volem al més amistosa possible.»

«La nostra aportació al patrimoni universal és significativa; hi ha una empremta catalana en la cultura europea i això ens ha d’enorgullir.»

««Les nacions pobres tenen gana, les nacions riques són orgulloses; l’orgull i la fam estaran sempre confrontats». Aquesta frase la va escriure el literat irlandès Jonathan Swift l’any 1726 i, llegida avui a Catalunya, ens incita a preguntar-nos sobre com hem percebut la sensació de gana i el sentiment d’orgull en el passat o si en queda alguna cosa en el present.»

Des de l’equip d’Ara Llibres volem recordar i retre homenatge a Muriel Casals amb aquest recull de frases extretes del seu llibre La fam i l’orgull. Un país que s’ha aixecat.
Una figura clau pel futur del nostre país que amb aquest llibre, el 2013, posava la seva mirada en el moment crucial que encara viu el nostre país i la projectava cap a una realitat que havia deixat de veure’s com un somni.

Feu un tast del llibre.