Notícies

La Setmana, un èxit per Ara Llibres, Amsterdam i Bernat Metge

Un any més, el fons de les editorials de Som* ha tingut el seu espai a La Setmana per ser descobert per centenars de lectors i lectores que s’han aturat a la Caseta 19 de l’Avinguda de la Catedral de Barcelona. A més, s’hi han celebrat diverses activitats al voltant de títols com Els àngels em miren, Jugar-s’hi la vida, Un cel de plom, La revolta de Santa Jordina, La pacient silenciosa (Amsterdam), Aquí teniu l’esperança que estàveu buscant, Contes des de la presó o Mama desobedient (Ara Llibres) o El convit de Plató (Bernat Metge). Pel que fa a vendes de les tres editorials, s’ha experimentat un creixement del 25% respecte l’any anterior, una bona dada tenint en compte que el creixement total de les vendes a La Setmana ha estat del 8,44%.

Pel que fa a les novetats que han tingut més bona acollida a la Caseta 19: els llibres més venuts d’Ara Llibres han estat Ho tornarem a fer, Contra el feixisme, Mites i Contes des de la presó; a Amsterdam, destaquen Jugar-s’hi la vida, La pacient silenciosa, Els àngels em miren i Claus i Lucas. Pel que fa als clàssics, és significativa la bona acollida de la Col·lecció “Bernat Metge Essencial” pensada per fer arribar les obres dels autors més significatius a tots els públics.

Joan Carles Girbés, nou president de La Setmana
Una altra notícia que s’ha fet pública l’últim dia de la fira és el relleu en la presidència que passa de les mans de Joan Sala, director de Comanegra a les del nostre director editorial, Joan Carles Girbés. Un relleu que s’iniciarà a partir d’octubre, quan comenci a treballar per la 38a edició, i s’allargarà durant les properes quatre edicions.

Durant l’acte de presentació, Joan Carles Girbés ha destacat que el relleu a la presidència arriba en un moment dolç i s’ha referit a La Setmana com un esdeveniment cultural imprescindible al nostre país. “Durant els pròxims anys treballarem amb il·lusió per consolidar la feina feta, i explorarem totes les possibilitats de creixement que ens permeten augmentar encara més l’abast, l’ambició i la repercussió d’aquest gran aparador del sector editorial. Tenim molts reptes per davant, però comptem amb la complicitat de tothom per seguir avançant”, ha conclòs.