Notícies

Laura Rosel, nova directora d’Ara Llibres

El present s’escriu a Ara Llibres.” Amb aquest lema com a premissa i una aposta ferma per la qualitat dels continguts, que han estat la base dels èxits continuats dels darrers anys, Ara Llibres fa un pas endavant i reforça el seu equip editorial amb el fitxatge de la periodista Laura Rosel com a directora. Es tracta d’un lloc de nova creació que contribuirà a consolidar Ara Llibres com l’editorial de no ficció líder en català. Joan Carles Girbés continuarà al capdavant de la direcció editorial dels segells editorials de Som*, que inclouen Amsterdam en Ficció; Ara Llibres en No Ficció; i la Bernat Metge en l’àmbit dels clàssics.

Ara Llibres va néixer el 2002 amb una marcada voluntat d’innovació en el sector editorial en llengua catalana i l’objectiu de captar i potenciar el talent del nostre país. Un talent que es visibilitza externament al catàleg, però que comença internament per la configuració de l’equip creatiu. La incorporació al capdavant dels continguts d’Ara Llibres de Laura Rosel, una professional de la comunicació reconeguda per la seva tasca, permetrà seguir obrint nous camins i fer propostes editorials que estiguin al centre del debat públic, que generin opinió, que plantegin preguntes o que aportin solucions i que abasten el màxim de temes d’interès possible. Un catàleg potent i coherent dins de la diversitat per escriure (i descriure) el present.

Des del 2017, Ara Llibres ha fet un procés gradual de reducció del 35% dels títols nous, fet que ha permès augmentar la visibilitat i les vendes globals un 50%. L’última setmana, segons dades de Libridata, tres títols d’aquesta editorial cooperativa encapçalen la llista dels més venuts. Els bons resultats obtinguts, doncs, consoliden aquesta aposta per l’autoexigència, amb l’objectiu d’oferir a lectors i lectores els millors llibres dels autors més interessants, tot abastant temàtiques polítiques, esportives, socials, gastronòmiques, històriques… sempre amb un to divulgador, accessible per a un públic ampli.

Laura Rosel (Sabadell, 1980) va ser editora d’informatius a Ràdio Sabadell des del 2003 fins al 2007, any en què es va incorporar com a editora i presentadora de diversos programes de RAC1 i 8TV. El 2018 va presentar el programa de TV3 Preguntes freqüents. Des d’aquesta tardor copresenta el programa “Catalunya nit” de Catalunya Ràdio. Escriu entrevistes quinzenals amb personalitats d’actualitat per al diari Ara.

Laura Rosel compaginarà la direcció editorial d’Ara Llibres amb la seva activitat periodística.