Notícies

L’autor d’El nazi de Siurana, Toni Orensanz, guardonat amb la Petxina d’Or

 

Toni Orensanz ha estat guardonat amb la Petxina Daurada per la seva trajectòria periodística i pel seu llibre d’investigació El nazi de Siurana, un treball en què revela la veritable identitat d’un alpinista belga que va viure a Siurana. La Petxina Daurada és la distinció que atorga anualment la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

En el marc de La XXIV Festa de els Petxines de la Informació, que va tenir lloc anit a les Granotes Terrassa (Parc de l’Amfiteatre, Tarragona), el col·legi va reconèixer la trajectòria d’Orensanz, qui ha col·laborat a nombrosos mitjans, com ara La Vanguardia, La Veu de l’Ebre, Cadena SER, TV3, Avui, El Mundo, Nou Diari o Descobrir Catalunya. També ha estat guionista d’El Terrat i codirector del programa Cops de geni per a la Xarxa de Televisions Locals, que al 2008 va ser guardonat amb el premi Miramar de televisió de la Diputació de Barcelona. Ha col·laborat a diverses productores audiovisuals i ha publicat una quinzena d’obres literàries. 

Entre aquestes obres, destaca El nazi de Siuranaun exercici de periodisme d’investigació de primer ordre. Toni Orensanz s’endinsa en els horrors més obscurs del segle XX, aquells que van revelar la veritable essència del mal. Una història apassionant sobre nazis a Espanya, memòria històrica, fugues sonades i pactes de silenci.