Notícies

Les novel·les de Carme Martí i de Teresa Muñoz, finalistes del 47è Premi Crexells

L’Ateneu Barcelonès ha estrenat enguany noves bases i jurat per al 47è Premi Crexells que s’atorga a obra publicada. D’aquesta manera, les trenta-tres novel·les que s’han presentat al premi han tingut l’oportunitat de donar-se a conèixer en cinc sessions literàries a la sala Bohigas de l’Ateneu Barcelonès durant el mes de març.

Tot seguit, els socis i sòcies de l’Ateneu Barcelonès i els participants als clubs de lectura de les Biblioteques Públiques de Catalunya i el Consorci de Biblioteques de Barcelona han emès les seves votacions per tal d’escollir les obres finalistes. Entre les set obres escollides, hi ha dues de les novel·les publicades durant el 2017 sota el segell Amsterdam. Es tracta d’El camí de les Aigües de Carme Martí, un cant a la cuina i un deliciós homenatge a les àvies treballadores que mai no es van deixar vèncer per les adversitats del seu temps, i Des del balcó de Teresa Muñoz, que ens trasllada del present a la Barcelona de la postguerra per denunciar un crim, reflex d’una època i unes condicions d’injustícia social que van mutilar les esperances de molta gent.

A partir d’aquesta selecció, el veredicte final anirà a càrrec del jurat compost per Rafael Argullol, Valèria Gaillard, Lluïsa Julià, Miquel de Palol, Xavier Pla, Carme Riera i Enric Sòria i es farà públic el proper mes de juny.