Notícies

L’eurodiputat Josep-Maria Terricabras conversa sobre una Catalunya millor en un llibre

Pensar, dialogar i fer en una Catalunya millor (Ara Llibres, 2013) de Teresa Pous i Josep-Maria Terricabras segueix vigent i per aquest motiu, després dels bons resultats d’Esquerra Repúblicana de Catalunya a les darreres eleccions europees, volem recordar-vos el llibre del seu candidat escollit des d’ahir eurodiputat.

El mateix Josep-Maria Terricabras explica que el llibre és “una llarga conversa entre la Teresa Pous i jo sobre moltes qüestions que ens ocupen i preocupen. Perquè volem una Catalunya millor, no solament quan siguem independents –estic segur que serà molt aviat–, sinó ara mateix.”

En definitiva, és un llibre que posa el pensament, el diàleg i l’acció al servei de Catalunya amb una proposta engrescadora, raonable i raonada: pensar millor per entendre més, entendre més per actuar millor. Per sumar esforços i preparar el futur. Per avançar junts cap a la responsabilitat i la llibertat. Perquè no hi ha dubte que, tot i que la dedicació al país ha de ser quotidiana i continuada, aquests són uns temps extraordinaris.

A continuació, us oferim alguns fragments d’aquesta conversa sobre la necessitat de pensar, dialogar i fer entre Teresa Pous i Josep-Maria Terricabras:

  • «Hem conversat sobre la necessitat de pensar per no improvisar, sobre el valor del diàleg i del respecte als altres, sobre l’ètica i la coresponsabilitat en l’actuació política. I hem insistit en la necessitat de posar el pensament, el diàleg lleial i les nostres accions al servei del país per acabar reflexionant sobre la urgència de fer realitat el dret a decidir del poble de Catalunya. La intenció final de la conversa ha estat precisament aquesta: expressar el sentit i el goig de pensar, dialogar i fer en una Catalunya millor.»

  • «Ara sabem amb quina gent hem d’anar cap a la independència i amb quina no hi podem comptar. Oriol Junqueras i Artur Mas s’entendran. L’Oriol és una persona de consens. Tindran diferències polítiques, com és lògic, però aniran junts pel bé del país, almenys en unes quantes coses.»

  • «Com que, encara que arribem a la independència –cosa fonamental per tirar endavant com a país–, la condició humana pot generar injustícies, hem de continuar treballant per afinar la consciència moral.»

  • «Quan no tinguem complexos, ens adonarem que, ajudant els altres a respectar-nos, a tractar-nos com a iguals, anirem endavant de veritat.»

  • «Sobretot no hem de tenir por de nosaltres mateixos ni de les nostres pròpies forces. Si tenim por de les nostres pròpies forces, aleshores les forces es converteixen en flaqueses. No hem de tenir por. Els governs d ’Espanya només ens han volgut fer por, no ens han donat cap argument de seducció.»

  • «Convé que l ’Assemblea Nacional Catalana, que representa la unió més gran i més transversal de gent, no només no faci cap acció partidista, sinó que obligui els polítics a actuar no per als seus partits, sinó per al bé del país.»