Notícies

L’ONCE Catalunya convoca la XX edició del Concurs Literari Roc Boronat

Amb l’objectiu de fomentar la creació literària en català, l’ONCE Catalunya organitza una nova edició del Concurs Literari en Llengua Catalana Roc Boronat. Les bases ja són públiques i pots descarregar-te’n un extracte aquí.

Hi podran participar escriptors de qualsevol país, sempre que els seus treballs estiguin escrits en llengua catalana i compleixin una sèrie de requisits. Els candidats podran presentar una novel·la curta o un conjunt de relats de temàtica lliure. L’obra guanyadora serà publicada pel segell Amsterdam (Ara Llibres) i rebrà una dotació econòmica de 6.000 euros i també una escultura amb una placa gravada.

Els últims anys, han resultat guanyadors d’aquesta modalitat única, Teresa Solana amb el recull de relats Matèria Grisa (2017), Lolita Bosch amb la seva obra La ràbia (2016) i Agustí Vilar amb Grans abans d’hora (2015).

El concurs serveix per retre homenatge a la figura de Roc Boronat, un home estretament lligat a l’escriptura i la política. 

El termini per presentar les obres candidates a la XX edició del Concurs Literari Roc Boronat finalitza el 30 de novembre de 2017. El Jurat avaluador, compost per personalitats de les lletres i l’àmbit de la cultura, estarà presidit per l’ONCE i farà públic el veredicte durant el primer trimestre de 2018.

Pots consultar les bases senceres a:https://www.arallibres.cat/downloads/52_triptic2017.pdf