Notícies

L’ONCE convoca i fa públiques les bases del XVIII Concurs Literari ‘Roc Boronat’

L’ONCE Catalunya convoca el XVIII Concurs Literari en Llengua Catalana “Roc Boronat” per donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària. Poden participar-hi escriptors d’arreu que presentin els seus treballs en llengua catalana i s’ajustin als criteris que defineixen les bases.

El concurs consta de dues modalitats. Per una banda, consta d’una modalitat en prosa oberta a tothom de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu), l’obra guanyadora de la qual serà publicada per Amsterdam (Ara Llibres) a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 €. D’altra banda, hi ha dues modalitats exclusives per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys i que inclouen prosa i poesia. En aquest cas, les obres guanyadores seran premiades amb una dotació econòmica -de 900 i 300 € respectivament- i una escultura amb placa gravada.

El concurs ret homenatge al polític i escriptor Roc Boronat i Font, que va néixer a Barcelona el 1897. Poc després de la proclamació de la II República, va desenvolupar tasques d’assistència social a l’Ajuntament de Barcelona. El 1932 va guanyar la plaça de Comissari de Beneficència i va entrar en contacte amb els col·lectius dels cecs de la ciutat i els impulsà a associar-se.

El termini de presentació dels treballs finalitza el 31 de desembre de 2015. L’acte de lliurament del Premi tindrà lloc durant el primer semestre del 2016 i el jurat, la composició del qual es farà pública juntament amb el veredicte, estarà integrat per personalitats de les lletres i de la cultura i presidit per l’ONCE.

Podeu consultar les bases del concurs fent click AQUÍ.