Notícies

Mirna Vilasís presenta el disc “Espero meravelles” basat en l’obra de Montserrat Abelló

Coincidint amb l’arribada a llibreries del llibre de Montserrat Abelló El miracle és viure (Ara Llibres), la cantautora estrena el seu últim projecte musical on recull alguns dels poemes de la poeta tarragonina.

Molts hem conegut Montserrat Abelló com un referent de les lletres catalanes. Com una poeta i traductora que no tan sols va escriure alguns dels capítols més celebrats de la nostra cultura contemporània, sinó que va traslladar a la nostra llengua la paraula de tòtems anglosaxons com Sylvia Plath. Mirna Vilasís va arribar a conèixer la dimensió més profunda i humana d’Abelló. La que només es pot assolir a través de vincles com l’amistat que les va unir durant molts anys. Tan forta era aquesta amistat, que poeta i cantant van arribar a treballar plegades en una producció conjunta. Un espectacle musical basat en l’obra de la poeta. Un projecte engrescador en què totes dues van treballar fins poc abans de la mort d’Abelló. “Espero meravelles” és el testimoni d’aquest projecte. Tretze poemes de Montserrat Abelló, cantats per Mirna Vilasís i musicats per Xavi Múrcia. Versos que ja han esdevingut eterns i que Vilasís trasllada a les cristal·lines aigües del folk, el jazz i la cançó d’autor. Un homenatge a un dels grans noms de la cultura de casa nostra. La reafirmació de la transcendència i la transversalitat de la seva obra. I, sobretot, el record d’una amiga que mai acabarà de marxar, a qui tenim d’allò més present i a la qual continuarem celebrant a través d’aquest disc.

En definitiva, us recomanem el disc “Espero meravelles” com a un complement perfecte del llibre El miracle és viure, viure on la mateixa Montserrat Abelló recupera el fil conductor de la seva existència a través dels seus records.

Podeu comprar el disc aquí.
Podeu comprar el llibre aquí.

També podreu fer-ho a les properes presentacions del disc “Espero meravelles” de Mirna Vilasís on us animem a assistir:

– Dijous 1 d’octubre – A les 21 h – PRESENTACIÓ OFICIAL d’ESPERO MERAVELLES. Biblioteca Nacional de Catalunya. Sala Llevant. Barcelona
Benvinguda a càrrec d’Eugènia Serra, directora de la Biblioteca Nacional de Catalunya i presentació a càrrec de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

– Dimarts 6 d’octubre – A les 20 h – PRESENTACIÓ D’ESPERO MERAVELLES. Dins el Festival Ara Poesia de Girona. Casa de Cultura de Girona.

– Diumenge 18 d’octubre – A les 12 h, al Correllengua de Sant Vicenç de Montalt.

– Diumenge 25 d’octubre – A les 12 h, al Festival Nacional de Poesia, a Sant Cugat, com a cloenda de l’homenatge a Montserrat Abelló, Manhattan’s Time.