Notícies

Oberta la convocatòria per a la XXI edició del Concurs Literari Roc Boronat

L’Once Catalunya ha obert la convocatòria per a la XXI edició del Concurs Literari Roc Boronat, que té per objectiu fomentar la creació literària en català. Des de l’editorial Som Ara Llibres ens unim un any més a la iniciativa a través de la publicació de l’obra guanyadora sota el segell de ficció en català Amsterdam. Les bases ja són públiques i pots descarregar-te’n un extracte aquí.

Hi podran participar escriptors de qualsevol país, sempre que els seus treballs estiguin escrits en llengua catalana. Els candidats podran presentar una novel•la curta o un conjunt de relats de temàtica lliure. A més de la publicació de l’obra guanyadora, el premi inclou una dotació econòmica de 6.000 euros i una escultura commemorativa.

Els treballs hauran d’enviar-se abans del 30 de novembre de 2018. El Jurat avaluador, compost per personalitats de les lletres i l’àmbit de la cultura, estarà presidit per l’ONCE i farà públic el veredicte durant el primer trimestre de 2019.

Els últims anys, han resultat guanyadors d’aquesta modalitat única, Anna Punsoda amb Els llits dels altres (2018), que arribarà a llibreries el proper 8 d’octubre de 2018; Teresa Solana amb el recull de relats Matèria Grisa (2017) i Lolita Bosch amb la seva obra La ràbia (2016).

Pots consultar les bases senceres aquí!