Notícies

Pau Riba i Josep Maria Benet i Jornet s’incorporen a la col·lecció “D’on vinc” (Ara Llibres)

Pau Riba homenatja la seva mare, Mercè Romeva, i evoca moments viscuts a cavall de Barcelona i Cadaqués. Per la seva banda, Josep Maria Benet i Jornet se submergeix en els records d’una infància de postguerra. Amb Sa meu mare (Pau Riba) i La catàstrofe de ser un nen (Josep Maria Benet i Jornet) ambdós autors entren a formar part de la col·lecció d’On vinc (Ara Llibres, 2013)

Sa meu mare de Pau Riba és un amorós homenatge partint dels darrers temps compartits per mare i fill. Parla de la fragilitat de la vellesa i de l’estimació filial sense límits i nari-nant se’ns endú de Barcelona a les fresques aigües de Cadaqués, a es Poal. Tot això, és clar, sense trair aquell punt gamberro que rega totes les fetes d’en Pau Riba.

A La catàstrofe de ser un nen, els records de Josep M. Benet i Jornet ens traslladen als anys de la postguerra, una època grisa marcada per les carències en què la millor joguina era una imaginació desperta. Dels hiverns a Barcelona i els estius a Gironella; de la ronda de Sant Antoni i el seu mercat als pupitres de l’escola de les monges, al carrer Hospital; dels escolapis a la ronda de Sant Pau, de les sortides als cinemes Florida… Tot un conjunt de records que ens transporten a la infància del reconegut autor català.

La col·lecció que Ara Llibres publica des de la tardor del 2013, pretén oferir una breu geografia sentimental de la infantesa i els paisatges de grans personalitats del país. Un viatge als orígens per descobrir-nos (i descobrir als lectors) els espais, les costums i les persones que han marcat els primers anys de la seva vida.

Els altres títols de la col·lecció són: Fent entines per la vida de Joaquim Nadal; Pantalons curts de Joaquim Carbó; Sota els estels de Ca l’Herbolari d’Albert Manent i Entre el seny i la rauxa de Rosa Regàs.