Notícies

Presentació del llibre ‘Ada, la rebel·lió democràtica’ de Joan Serra

El proper 13 d’abril a les 19h, Joan Serra presentarà el llibre Ada, la rebel·lió democràtica a la Biblioteca Jaume Fuster (Pl. De Lesseps, 20-22. Barcelona). El periodista Albert Om dinamitzarà una conversa entre Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i Joan Serra, autor del llibre.

Ada, la rebel·lió democràtica és l’únic llibre d’aquest Sant Jordi en el qual Ada Colau i el seu cercle més íntim s’hi ha implicat. Un llibre amb una dosi d’autocrítica, però on l’actual alcaldessa també es reivindica.

Ada Colau és l’alcaldessa dels que no han manat mai, l’estendard del nou cicló polític d’esquerra que va aconseguir un triomf electoral contra tot pronòstic. El seu lideratge, alimentat en l’activisme de carrer, simbolitza la revolta democràtica i la feminització de la política que la ciutadania reclamava. Joan Serra Carné ha acompanyat Ada Colau en l’any més exigent de la seva vida, i n’ha observat els moments d’eufòria, inquietud i patiment des de les entranyes de l’Ajuntament: el seu encaix en el càrrec, els contactes amb els homes de l’Ibex-35, la relació de fredor amb Artur Mas, la complexa convivència electoral amb Pablo iglesias, la sintonia amb Iannis Varufakis; la difícil conciliació familiar…

A través de la mirada i la veu de la mateixa Colau, l’autor compon el retrat d’una dona polièdrica que vol continuar fent vida fora del despatx: l’activista, la candidata, la mare, i, ara, també, l’alcaldessa. Un exercici periodístic de primer ordre que traça amb resolució les claus de l’escenari actual. La política catalana ja no s’explica sense ella.

«Mai havia tingut tanta consciència de classe com quan he entrat a l’Ajuntament de Barcelona».

«[Artur Mas] és un home d’institucions i d’obediència. Efectivament, venim de mons molt diferents i no ens havíem trobat mai enlloc».

«Hi ha un cert estil d’en Pablo [Iglesias] i del nucli impulsor de Podem amb el qual no connectem. Em fa sentir més catalana que mai, sempre ho dic».